Lakásból, albérletből: Otthon - Home Deco

Lakásból, albérletből: Otthon - Home Deco

Lakásdekor ötletek karantén idejére (is)!

2020. március 19. - Viv_HomeDeco

Az utóbbi napokban kikerülhetetlen téma lett a koronavírus. Már a csapból is az ezzel kapcsolatos hírek folynak, és minden felelősségteljes ember próbálja korlátozni a kimozdulásait. A négy fal közé zárva azonban rájöhetünk, hogy milyen hiányosságai vannak otthonunknak, vagy szimplán csak ránk törhet az alkotási kedv, és úgy érezhetjük, szeretnénk kreatívkodni egy kicsit.

Szerencsére rengeteg DIY projekt valósítható meg különösebb kimozdulás nélkül. Alapanyagokat jórészt már tudunk a netről, online rendelni, a lakásdekoráció készítése pedig legalább lefoglal kicsiket és nagyokat is a bezártság idején. Következzék pár tipp, ami a te otthonod is feldobhatja, miközben lefoglal néhány órára!

 

https://hu.pinterest.com/pin/403916660329296806/

  1. Fess - képeket!

Festeni nem csak gyerekeknek és művészeknek szabad. Akkor is nekiállhatsz, ha szimplán csak szeretsz rajzolni, és érzel magadban egy kis fantáziát az alkotáshoz. Vásznakat könnyen berendelhetsz a netről, ahogy az ecseteket és festékeket is be tudod így szerezni. A Pinterest végtelen mennyiségű ötletet kínál a témát illetően, és akár könnyebb, kezdőknek javasolt mintákat is választhatsz. A folyamat igazán egyszerű: teríts le egy szemeteszsákot a földre, helyezd rá a vásznad, rakj ki magadnak egy kis vizet ecsetet mosni, és egy kartont színt keverni, majd engedd el a képzeleted. Akár órákig is dolgozhatsz a lakásod új díszén, hozzáigazíthatod a színvilágát a bútoraidhoz és berendezési tárgyaidhoz. Egyedi, a lakásodhoz illő dekorációt fogsz kapni, és közben a napot is kellemesen töltötted. Ha a család apraja-nagyja is otthon tölti veled az idejét, adj mindenkinek egy kis vásznat, és indulhat is a közös dekorprojekt.

www.prodigalpieces.com

  1. Fess – falat, bútort!

Épp itt az ideje, hogy átszínezd a megunt szobáidat. Akár a bútorok festését, akár a falak átöltöztetését vállalod be, mindenképp jó sok időt el tudsz majd tölteni a kreatív tevékenységgel, és a végén rá sem ismersz majd otthonodra, annyira jól fog kinézni. Rendelj be pár doboz előre kikevert festéket, vagy keverj ki magad valamilyen menő színt pasztából. Rajzolj mintákat a falra, dobd fel a szobát több árnyalat használatával, vond be a gyerekeket is az ő szobájuk kialakításába. A szekrények esetében is tervezhetsz új dizájnt, bevonhatod őket bútorfestékkel vagy -tapétával is. A nagyi '50-es évekből szalajtott bútorai sem reménytelen esetek egy kis fantáziával, ahogy ez a képen is látható. Egyszerre mindig csak egy helyiség újítgatásába kezdj bele, hogy ne uralkodjon el a káosz a házban, és megmaradjon a projekt a kellemes újítás érzetében.

https://www.revivenursery.com/plantcare/pot

  1. Ültess!

Itt az ideje átültetni a régóta kis cserében szorongó virágaidat, beszerezni pár palántát az erkélyre, fűszernövényekkel dekorálni a konyhai ablakpárkányt. Sok kertészet szállít már házhoz élő virágokat, így akár új darabokkal is feldobhatod a szobáid, de mindenképp olvass utána az igényeiknek, hogy a megfelelő fényviszonyú helyre tudd tenni őket. A virágföldet beszerezheted akár barkácsáruházakból is, és a növényeidhez illő tápoldatok is elférnek majd a kosárban.

https://www.artesanatopassoapassoja.com.br/tapetes-de-croche/

  1. Köss, horgolj, hímezz!

Ha pedig nem tudsz, akkor itt az ideje megtanulni. Kötéssel, hímzéssel és horgolással nem csak ruhákat, de takarókat, szőnyegeket, virágtartókat is készíthetsz. Sokan azért kezdik el ezeket a hobbikat, mert megnyugtatónak találják a monoton mozdulatsorok ismételgetését, de egy-egy nehezebb minta akár jó kis kihívást is jelenthet az agyadnak. A Youtube-on oktatóvideók tárháza várja, hogy felfedezd a technikákat, és akár a gyerekek is élvezhetik a kreatív alkotást. Én személy szerint 10 évesen tanultam meg kötni, szóval tényleg nem lehetetlen, hogy lefoglalja a kisebbeket is. Ha a fonalakat túl drágának találnád, a megunt ruhákból is készíthetsz pólófonalat, ami gyakorláshoz is tökéletes, és kiváló szőnyegek is gyárthatók belőle.

https://bernikert.blog.hu/2015/03/04/csinald_magad_kaspo_sutheto_gyurmabol

  1. Süss – kaspót, poháralátétet!

Gyurmázni nem csak a gyerekeknek szabad. A süthető gyurma által te döntheted el, milyen méretű legyen a kaspód, vagy hogy nézzen ki a legújabb vázád. Ha egyszínű anyaggal dolgozol, később festékkel is színezheted a kisütött műveket. Ha inkább érdekes képeket, medálokat készítenél, nézz utána a zsugorfóliának – ez az átlátszó lap csiszolás után ceruzával színezhető. Ha kisütöd, összezsugorodik, és a mintáját gyönyörűen kiadja. Felakaszthatod a falra, vagy használhatod poháralátétnek is.

http://scraps-of-reflections.blogspot.com/2018/05/playing-with-grafix-artist-shrink-film.html

A bejegyzés trackback címe:

https://homedeco.blog.hu/api/trackback/id/tr3615536330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása